za minerał-malachit, traktowany jako amulet symbol sukcesu, bogactwa i obfitości
za niepowtarzalne ręcznie robione skrzaty
za personalizowane rzeźbione ozdoby drewniane
za naturalne świece sojowe w ciekawych aranżacjach prezentowych
za świąteczne ciasta i ciasteczka
za świąteczne pierniczki chatki z piernika misternie zdobione lukrem
W skład jury weszli:
Piotr Dzik- radny miasta Gdańska, właściciel Restauracji Pierogarnia u Dzika, organizator corocznej Wigilii dla Potrzebujących i samotnych
Michał Stężalski - szef kuchni Tygle Gdańskie,
Olga Borkowska - szef kuchni z restauracji Masło Maślane
Marcin Dajos - rzecznik prasowy MTG
za box z owocami morza w lekkim cieście z mąki kukurydzianej.
za czeburek - tradycyjną potrawę Tatarów Krymskich
za brioche, maślana bułka z rzemieślniczej piekarni, z krewetkami, ośmiorniczkami w autorskiej mieszance przypraw